Vloerisolatie

Vloerisolatie

Door uw vloer te isoleren zorgt u voor een aangename warmte binnen uw woning, maar u houdt er ook vocht mee buiten. Als u gaat (ver)bouwen, kan u hierdoor uw e-peil aanzienlijk verlagen en ook bij renovatie zorgt vloerisolatie voor een meerwaarde. Niet alleen voor een verlaging van uw energiepeil,  maar ook voor uw portefeuille, want naast een lagere energiefactuur heeft u in vele gevallen bij het plaatsen van vloerisolatie ook recht op premies.

Chapewerken, vloerisolatie

Chape en thermische vloerisolatie

Een woning isoleren gebeurt niet alleen maar via het dak of de muren. Uw vloer isoleren is namelijk net zo belangrijk. Sterker nog: zonder een degelijke vloerisolatie heeft al de rest eigenlijk weinig zin…

Isolatiechape is een thermische vloerisolatie. Hiervoor gebruiken we speciale isolerende vloermortel of PUR-isolatie. Die kan gebruikt worden voor het isoleren en uitvullen van vloeren, terrassen, balkons, zolder- en keldervloeren of het uitvlakken van platte daken.

Het isolerende element zit immers in de chape verwerkt. Er is namelijk geen uitvullaag nodig en ook de plaatsing van de platen zelf kan worden overgeslagen. Bovendien garandeert deze isolerende chape een perfecte isolatie en een dunne vloeropbouw, ideaal voor renovaties waar een hoge vloeropbouw soms geen mogelijkheid is.

Akoestische vloerisolatie

In rusthuizen, appartementsgebouwen en kantoren bewijst akoestische vloerisolatie elke dag opnieuw zijn meerwaarde aan het gebouw. Isolerende chape in de tussenvloer kan stoorgeluiden van de bovenliggende verdiepingen drastisch verminderen en het leven in het gebouw een stuk aangenamer maken. De juiste isolatie kan stoorgeluiden verminderen tot meer dan 20 decibel.

Vloerisolatie laten leggen

Een goede vloerisolatie moet natuurlijk beantwoorden aan een aantal voorwaarden. Wilt u vloerisolatie laten leggenNimax BVBA heeft jarenlange ervaring met chapeisolatie en vloerisolatie.

Zaakvoerder Marc adviseert u graag vrijblijvend over de mogelijkheden. Contacteer ons voor meer informatie.

Marc Matthe

Vragen?

We antwoorden zo snel mogelijk.
Marc Matthe: 0495 23 90 67

  Nimax bvba, uw specialist in vloerisolatie:

  • Algemene chapewerken
  • Hechtende chape
  • Zwevende chape
  • Dunne/verstevigende chape
  • Chape bij vloerverwarming
  • Isolerende chape
  • Sneldrogende chape
  • Thermische vloerisolatie
  • Akoestische vloerisolatie